MAKTABGA PSIXOLOGIK TAYYORGARLIKNI BAHOLASHDA ZAMONAVIY METODLAR - Akbaraliyeva Asilaxon Tojiddinovna; Qalandarova Ro'za (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu ilmiy maqola bolalarning maktabga psixologik tayyorgarligini baholashda zamonaviy metodlarning nazariy va amaliy jihatlarini tahlil etadi. Maktabga tayyorgarlik bolaning ta’limdagi muvaffaqiyati va ijtimoiy moslashuvida hal qiluvchi rol o’ynaydi. Maqolada maktabga psixologik tayyorgarlikning motivatsion, ijtimoiy-shaxsiy, intellektual va emotsional-irodaviy tarkibiy qismlari atroflicha yoritilgan. Shuningdek, baholash usullarining evolyutsiyasi, an’anaviy yondashuvlardan raqamli texnologiyalar va interaktiv platformalarga asoslangan zamonaviy diagnostika metodlariga o’tish jarayoni ko’rib chiqiladi. Maqola aniq va keng qamrovli diagnostika tizimini rivojlantirish zarurligini ta’kidlaydi.