AYOLLAR RAHBARLIK FAOLIYATINIG KORPORATIV MADANIYAT VA ISH UNUMDORLIGIGA TASIRI. - USMONOVA SHAHZODA ABDUMANNON QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Rahbarlikda ayollarning ustunligini tobora ko’proq ta’kidlamoqdalar, bunda ayollar zamonaviy sharoitlarda samarali bo’lgan uslubda erkaklarga qaraganda ko’proq rahbarlik qilishadi. Ushbu da’volarni tahlil qilishimizni Venchioning tahlili bilan taqqoslab, biz ayollarning odatiy rahbarlik uslubida ba’zi afzalliklarga ega ekanligini, ammo ularning rahbar sifatidagi vakolatlarini, ayniqsa erkaklarga xos tashkiliy sharoitlarda, noto’g’ri baholash natijasida ba’zi kamchiliklarga duch kelayotganini ko’rsatamiz. Shunga qaramay, ko’proq ayollar barcha darajalarda, jumladan, elita rahbarlik lavozimlarida ham yetakchilik lavozimlariga ko’tarilmoqda. Biz bu yuksalishning sabablarini keltiramiz va tashkilotlar ayollarni asosiy lavozimlarga tayinlash orqali progressiv ijtimoiy o’zgarish va zamonaviylik ramzlarini aks ettirishi mumkinligini ta’kidlaymiz. (PsycINFO ma’lumotlar bazasi yozuvi (c) 2016 APA, barcha huquqlar himoyalangan)