SHAXSNING PSIXOLOGIK CHEGARALARI VA ULARNING EMOTSIONAL SALOMATLIKNI SAQLASHDAGI ROLI - Sayfullayeva Bahoroy Vohid qizi; Tillaxo‘jayeva Dildora Aspiyoxonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada shaxsning psixologik chegaralari tushunchasi va ularning insonning emotsional salomatligini saqlashdagi ahamiyati yoritiladi. Psixologik chegaralar insonning o‘z ehtiyojlari, his-tuyg‘ulari va qadriyatlarini anglab, boshqalar bilan sog‘lom munosabat o‘rnatishiga xizmat qiladi. Maqolada chegaralarning buzilishi qanday qilib emosional charchash, stress va ichki qoniqmaslikka olib kelishi tahlil qilinadi. Shuningdek, shaxsiy chegaralarni shakllantirish va mustahkamlash orqali inson o‘zini hurmat qilish, ichki barqarorlik va ruhiy osoyishtalikka erishishi mumkinligi ilmiy-psixologik nuqtai nazardan asoslab berilgan. Mazkur tadqiqot natijalari shaxslararo munosabatlarda sog‘lom muvozanatni saqlashga yordam beradi.