YOSH TADBIRKORLAR: TADBIRKORLIK SOHASIGA ILK QADAMNI QANDAY BOSHLASH MUMKIN? - Sayfullayeva Bahoroy Vohid qizi; Tursunmuradova Aziza Saidvaliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoshlar orasida tadbirkorlikka qiziqishning ortib borishi, tadbirkorlik faoliyatining jamiyat va iqtisodiyotdagi o‘rni hamda ahamiyati yoritilgan. Maqolada tadbirkorlikni boshlashda qo‘yilishi lozim bo‘lgan muhim qadamlarga alohida e’tibor qaratiladi: g‘oya tanlash va uni asoslash, bozorni o‘rganish, biznes-reja tuzish, moliyaviy manbalarni aniqlash hamda kichikdan boshlashning afzalliklari tahlil qilinadi. Shuningdek, yosh tadbirkorlar uchun davlat tomonidan yaratilayotgan imkoniyatlar va qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari haqida ham so‘z yuritiladi. Muallif tadbirkorlikda uchraydigan xatoliklar va ulardan saboq olish zarurati borasida ham fikr bildiradi. Xulosa qismida esa tadbirkorlikning yoshlar uchun nafaqat moddiy manfaat, balki o‘zini namoyon etish, jamiyatga foyda keltirish va yangilik yaratish yo‘li ekani alohida ta’kidlanadi.