ZO‘RAVONLIK — JAMIYAT YARASI. BIZ ZO‘RAVONLIKKA QARSHIMIZ! - Sayfullayeva Bahoroy Vohid qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy jamiyatda keng tarqalgan zo‘ravonlik muammosi, uning sabablari, turlari va ijtimoiy oqibatlari chuqur tahlil qilingan. Muallif zo‘ravonlikning nafaqat jismoniy, balki ruhiy, iqtisodiy va axloqiy zararlarini ham yoritadi. Maqolada inson huquqlarini himoya qilish, zo‘ravonlikka qarshi kurashishda ta’lim, tarbiya, qonun ustuvorligi va ijtimoiy hamkorlikning ahamiyati alohida ta’kidlanadi. Shuningdek, zo‘ravonlikni kamaytirish uchun jamiyatda mehr-oqibat, bag‘rikenglik va adolat tamoyillarini kuchaytirish zarurligi haqida fikr yuritiladi.