MAKTAB O‘QUVCHILARINI KASBGA YO‘NALTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK ASOSLARI - Abirova Shaxnoza Djamalitdinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktab o‘quvchilarini kasbga yo‘naltirish jarayonining psixologik va pedagogik asoslari yoritilgan. O‘quvchilarning qiziqishi, qobiliyati, individual xususiyatlari hamda jamiyat ehtiyojlarini hisobga olgan holda kasb tanlashga yo‘naltirishning samarali usullari tahlil qilingan. Shuningdek, maktab psixologi, sinf rahbari va ota-onalar hamkorligining ahamiyati ko‘rsatib berilgan.