JANUBIY KOREYA TA’LIM TIZIMI TAHLILI - Jamolova Arjumand (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Janubiy Koreya ta’lim tizimining shakllanishi, tuzilishi va asosiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Maktabgacha ta’limdan tortib oliy ta’limgacha bo‘lgan bosqichlar, ta’limning boshqaruv mexanizmlari, o‘quv dasturlari, baholash tizimi hamda ta’lim sifatini ta’minlash omillari yoritiladi. Shuningdek, Koreya ta’lim tizimining kuchli va muammoli jihatlari hamda uning jahon ta’lim tizimidagi o‘rni ko‘rsatib beriladi.