ЯНГИ ЎЗБЕКИСТОН ШАРОИТИДА ИҚТИДОРЛИ БОЛАЛАР БИЛАН ИШЛАШНИНГ ИЖТИМОИЙ-ПЕДАГОГИК МУАММОЛАРИ ВА ЕЧИМЛАРИ - Акрамова Н.Х (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация Мазкур мақолада замонавий жамиятда, хусусан, Ўзбекистонда иқтидорли болаларни аниқлаш, уларни қўллаб-қувватлаш ва таълим-тарбия жараёнидаги мавжуд психологик ҳамда ижтимоий тўсиқлар IMRAD методологияси асосида таҳлил қилинган. Оила ва мактаб ҳамкорлигидаги узилишлар, педагогларнинг иқтидорли ўқувчиларга нисбатан нотўғри стереотиплари ўрганилиб, муаммоларни бартараф этишнинг илмий-амалий ечимлари таклиф этилган.