DAVLAT MOLIYASINI SHAKLLANTIRISHDA UMUMDAVLAT SOLIQLARNING AHAMIYATI - Ko‘paysinov Behruz Xurshid o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada davlat moliyasini shakllantirish jarayonida umumdavlat soliqlarning tutgan o‘rni va ahamiyati atroflicha tahlil qilingan. Umumdavlat soliqlarning iqtisodiy mohiyati, davlat byudjeti daromadlarini shakllantirishdagi roli hamda ularning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga ta’siri yoritib berilgan. Shuningdek, soliqlar orqali davlat moliyaviy barqarorligini ta’minlash, byudjet taqchilligini kamaytirish va iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.