JAMIYATDAGI YANGI SHAKILLANAYOTGAN IJTIMOIY ROLLARNING NAZARIY ASOSLARI (BLOGERLAR MISOLIDA). - G’ulomxo’jeyava Maxbuba Raxmatilla qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ishning maqsadi jamiyatda yangi shakllanayotgan ijtimoiy rollarning, xususan blogerlik faoliyatining nazariy asoslarini tahlil qilishdan iborat. Asosiy g’oya shundan iboratki, blogerlar zamonaviy axborot jamiyatida nafaqat kontent yaratuvchi, balki jamoatchilik fikrini shakllantiruvchi yangi ijtimoiy subyekt sifatida maydonga chiqmoqda. Tadqiqotda ijtimoiy rol, ijtimoiylashuv va kommunikativ ta’sir nazariyalariga tayaniladi. Nazariy yo’nalish sifatida strukturaviy- funksional yondashuv hamda ramziy interaksionizm qarashlari qo’llaniladi. Ushbu yondashuvlar orqali blogerlarning jamiyatdagi mavqei, vazifalari va mas’uliyati ilmiy asosda yoritiladi.