BEMORNING SHAXSIY GIGIYENASI - Mamatqodirova Nargizaxon Bahromovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Terining tarkibi va imkoniyatlari, shaxsiy gigienaning asosiy jihati.Teri inson tanasini o‘rab turgan ko‘p qatlamli epiteliya to‘qimalarining tashqi qatlamidir. O‘rta yoshdagi odamlarda uning darajasi 1,5-2 m 2 ni tashkil qiladi. Tananing turli qismlarida turli xil teri qalinligi mavjud. Orqa, son, kaft va tovon terisining qalinligi 4 mm gacha bo‘lishi mumkin, ko‘z qovog‘ining terisi esa 0,4 mm, o‘n barobar yupqaroqdir.