MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING IJTIMOIY PSIXOLOGIK RIVOJLANISHI VA IJTIMOIY MUNOSABATLARGA KIRISHISHI - Salaxidinova Xolida Xaliljonovna; Nematova Mohinur Tulanboy qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola maktabgacha yoshdagi bolalarning ijtimoiy psixologik rivojlanishi hamda ularning ijtimoiy munosabatlarga kirishishi kabi masalalar ko`rib chi`iladi. Ijtimoiy va shaxsiy rivojlanish bu bolaning o’ziga, boshqa odamlarga, atrofdagi dunyoga va bolalarning kommunikativ va ijtimoiy kompetentsiyasiga ijobiy munosabatini rivojlantirishdir. Hozirgi vaqtda bolaning to’laqonli ijtimoiy va shaxsiy rivojlanishining eng muhim asosi uning ijobiy o’zini o’zi anglashidir: uning qobiliyatlari, ishonchi, u juda yaxshi seviladi.