FIZIKAVIY JARAYONLARNI DIFFERENSIAL TENGLAMALARGA KELTIRISHNING MUHIM JIHATLARI - Tolibova Oygul Idiboyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada linzalar sistemasi, ularning optik kuchi va uni aniqlash usullari batafsil yoritiladi, ayniqsa ikki va undan ortiq linzalardan iborat tizimning optik kuchi aniqlashning nazariy va amaliy jihatlari ko‘rib chiqiladi. Linzalardan tuzilgan sistemaning optik kuchini aniqlash, ularni matematik formulalar bilan ifodalash, va optik kuchnitopish bosqichlari tahlil qilinadi. Shuningdek, fizika o’qitilishida linzalar tizimining optik kuchini topishda o‘quvchi va talabalar yo‘l qo‘yadigan xato, muammolarning matematik tenglamalar orqali modellashtirilishida yuzaga keladigan asosiy muammolar va ularning yechimlari muhokama qilinadi.