PERITONIT: ETIOLOGIYASI, PATOGENEZI, KLINIK BELGILARI VA DAVOLASH TAMOYILLARI - Yalgʻashev Farrux Quvondiq oʻgʻli; Nurqosimova Nilufar Qaxramonovna; Egamberdiyev Abduqaxxor Abduqodirovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Peritonit — qorin bo‘shlig‘ini qoplovchi seroz parda (peritoneum) ning yallig‘lanishi bo‘lib, jarrohlik amaliyotida eng og‘ir va hayot uchun xavfli holatlardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada peritonitning kelib chiqish sabablari, patogenezi, klinik belgilari, diagnostikasi va zamonaviy davolash usullari tahlil qilinadi.