QOZOG’ISTON TA’LIM TIZIMI TAHLILI - ABDUVOIROVA GULNORA HUSNIDDINOVNA (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada Qozogʻiston Respublikasining ta’lim tizimi har tomonlama tahlil qilinadi. Ta’lim tizimining tuzilishi, bosqichlari, davlat siyosati, islohotlar, zamonaviy tendensiyalar hamda xalqaro standartlarga moslashuv jarayonlari yoritiladi. Shuningdek, Qozogʻiston ta’lim tizimining kuchli va zaif jihatlari, raqamlashtirish jarayoni, kredit-modul tizimi va akademik mobillik masalalari tahlil qilinadi. Maqola ta’lim sohasidagi tadqiqotchilar, pedagoglar va talabalar uchun foydali ilmiy manba bo‘lib xizmat qiladi. Mazkur maqolaning asosiy maqsadi Qozog‘iston ta’lim tizimining tuzilishi, rivojlanish bosqichlari, mavjud muammolari va istiqbollari ilmiy asosda tahlil qilishdan iboratdir.