BODOMSIMON BEZLARNING MORFOLOGIK TUZILISHI VA ULARNING FUNKSIONAL HOLATIDAGI O‘ZGARISHLARI TAHLILI - Olimjonova Shahnoza; Matxoshimov Nodirjon Soyibjonovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqolada bodomsimon bezlarning morfologik tuzilishi va ularning funksional holatlaridagi o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Bodomsimon bezlar immun tizimi va limfatik himoyada muhim rol o‘ynaydi. Ularning o‘lchami, shakli va hujayra tarkibi yosh, jins va patologik holatlarga qarab farq qilishi mumkin. Mazkur tadqiqot bezlarning normal va patologik holatdagi morfologik o‘zgarishlarini, shuningdek, immun javobdagi rolini yoritadi.