ONA TILI FANINI O‘QITISHDA FAN VA TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI - Xudoyberdiyeva Shoira Raxmonberdiyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ona tili fanini o‘qitish jarayonida zamonaviy fan yutuqlari hamda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik ahamiyati yoritiladi. Ta’lim jarayoniga raqamli vositalar, interaktiv metodlar va innovatsion texnologiyalarni joriy etish o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyalarini rivojlantirish, mustaqil fikrlashini shakllantirish hamda dars samaradorligini oshirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, texnologiyalardan foydalanish orqali ona tili fanining mazmunini boyitish, o‘quvchilarning fanga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirish va zamonaviy ta’lim talablariga moslashtirish masalalari ilmiy asosda bayon etiladi.