ONA TILI DARSLARINI O‘QITISHDA O‘QITUVCHINING PEDAGOGIK MAHORATINI OSHIRUVCHI OMILLAR - Xo'jamurodovaa Mohira (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada ona tili darslarini samarali tashkil etishda o‘qituvchining pedagogik mahoratini oshirishga ta’sir etuvchi muhim omillar yoritib berilgan. Unda ta’lim jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interaktiv metodlardan foydalanish, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash hamda nutqiy kompetensiyalarini rivojlantirish, axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini dars jarayoniga tatbiq etish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘qituvchining kasbiy kompetensiyasi, metodik bilim va malakalarini muntazam takomillashtirib borishi pedagogik mahoratni rivojlantirishning muhim sharti sifatida asoslab berilgan. Maqola ona tili fanini o‘qitish samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.