BOLALARDA NUTQ MUAMMOLARINING OLDINI OLISHDA OILAVIY TARBIYANING O‘RNI - Raxmatova Gulbaxor Xabibullo qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda nutq muammolarining oldini olishda oilaviy tarbiyaning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Oilada yaratiladigan nutqiy muhit, ota-onaning bola bilan muloqoti, kitob o‘qish, ertak aytish, tez aytishlar va mayda motorikani rivojlantirish orqali bolaning nutqini to‘g‘ri shakllantirish masalalari tahlil qilingan.