BOLALARDA IJODIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Ahmedova Nigora Komiljonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada bolalarda ijodiy tafakkurni rivojlantirish jarayonida zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari va raqamli pedagogik vositalardan foydalanishning nazariy hamda amaliy jihatlari yoritiladi. Tadqiqotda innovatsion texnologiyalarning bolalarning ijodiy fikrlashi, muammoni hal etish qobiliyati, mustaqil qaror qabul qilish va kommunikativ kompetensiyalarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Xalqaro ta’lim tajribasi va ilmiy manbalar asosida zamonaviy texnologiyalar yordamida ijodiy tafakkurni shakllantirishning samarali usullari ilmiy-pedagogik jihatdan asoslab beriladi.