ONG DARAJASINI VA NEVROLOGIK TEKSHIRUVNI ANIQLASH - Abdurashidova Rayyona Jahongir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ong darajasi va nevrologik holatni baholash klinik amaliyotda bemorning umumiy holatini aniqlash uchun muhim hisoblanadi. Ushbu jarayon turli nevrologik tekshiruvlar, shu jumladan reflekslar, motor va sensor funktsiyalar, kognitiv testlar va shuningdek Glasgow Ong Shkali kabi standartlashtirilgan metodlar orqali amalga oshiriladi.