MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARI RAHBARLARINING MENEJERLIK FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH - Sadikova Yulduz Yakubovna; A’zamova Maloxat Nadjimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida rahbarlarning boshqaruv funktsiyalarini kompleks yondashuv orqali oshirishdagi muammolar ko’rib chiqiladi. Tadqiqotda ta’limni boshqarishning zamonaviy g’oyalari, pedagogik boshqaruvning asosiy tamoyillari va maktabgacha ta’lim tizimidagi boshqaruv operatsiyalarining o’ziga xos jihatlari o’rganiladi. Rahbarlarning professional malakasini oshirish, strategik rejalashtirish, inson resurslarini samarali boshqarish, yangi metodologiyalarni joriy etish va sifat menejmenti tizimlarini qo’llashga alohida e’tibor qaratilgan. Rahbarlarning boshqaruv harakatlarini rivojlantirishda doimiy professional o’sish, refleksiv tahlil va motivatsion elementlarning ahamiyati ham tasdiqlangan. Maqolaning natijalari maktabgacha ta’lim muassasalarini boshqarish tizimini takomillashtiradi, rahbarlarning samaradorligini oshiradi va ta’lim sifatining izchilligini kafolatlaydi.