RAHBARNING INDIVIDUAL XUSUSIYATLARI VA SHAXSIY XARAKTERISTIKASINING BOSHQARUV DARAJASIGA TA’SIRI - Kurbanov Gayrat Xusanovich; Dalimova Nilufar Melibaevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada rahbarning individual xususiyatlari va shaxsiy xususiyatlarining boshqaruv samaradorligi va ierarxik darajasiga ta’siri ilmiy va nazariy tahlil qilinadi. Tadqiqotda rahbarning intellektual salohiyati, hissiy aql- zakovati, yetakchilik qobiliyati, kommunikativ mahorati, motivatsion yo’nalishi, hisobdorlik darajasi va tashkiliy boshqaruvda axloqiy ideallarning ahamiyati yoritib beriladi. Unda rahbarning shaxsiy xususiyatlari bir nechta boshqaruv darajalarida - quyi, o’rta va yuqori - qanday ifodalanishi va ularning boshqaruv qarorlari sifatiga, jamoa dinamikasiga va tashkiliy o’sishga ta’siri o’rganiladi. Maqolada zamonaviy boshqaruv va psixologik yondashuvlar orqali rahbarning shaxsiyatini rivojlantirish zarurligi asoslanadi. Tadqiqot natijalari menejerlarni tayyorlash va ularning professional kompetensiyalarini oshirish uchun amaliy ahamiyatga ega.