ANGLIYA TA’LIM TIZIMI - Ro‘zmatova Dilshoda Husniddin qizi; Erkaboyeva Odina Bahodir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada Angliya ta’lim tizimining tuzilishi, bosqichlari va o‘ziga xos xususiyatlari keng yoritilgan. Unda maktabgacha ta’lim, boshlang‘ich, o‘rta, o‘rta maxsus hamda oliy ta’lim bosqichlarining mazmuni, maqsad va vazifalari tahlil qilingan. Shuningdek, Angliya ta’lim tizimida shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv, mustaqil fikrlashni rivojlantirish, nazariya va amaliyot uyg‘unligi hamda ta’lim sifatini ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqola ta’lim tizimlarini qiyosiy o‘rganishda va pedagogik jarayonlarni takomillashtirishda muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.