HUJAYRA BO‘LINISHIDA OQSILLARNING RO’LI - Teshaboyev Tolib (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada hujayra bo‘linish jarayonida oqsillarning biologik va molekulyar ro’li yoritilgan. Hujayra sikli bosqichlarida ishtirok etuvchi oqsillar, xususan, siklinlar, CDKlar, mikrotrubachalar, kinetoxor va motor oqsillari haqida ma’lumot berilgan. Oqsillar hujayra ichidagi bo‘linish jarayonini nazorat qilish, xromosomalarning to‘g‘ri ajralishini ta’minlash va yangi hujayra shakllanishiga yordam berishdagi ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilingan.