TA’LIM JARAYONIDA RAQAMLI YONDASHUV ASOSIDA AXBOROT XATARLARIGA NISBATAN IMMUNITET SHAKLLANTIRISH - Xaydarov Javlonbek Marufjonovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalardan foydalanish sharoitida yuzaga kelayotgan axborot xatarlari va ularga nisbatan ta’lim oluvchilarda axborot immunitetini shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Raqamli muhitda o‘quvchilarning tanqidiy fikrlashini rivojlantirish, axborot xavfsizligi madaniyatini oshirish hamda soxta, zararli va manipulyativ axborotlardan himoyalanish ko‘nikmalarini shakllantirish mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, raqamli yondashuv asosida axborot xatarlariga qarshi immunitetni shakllantirishning pedagogik, psixologik va texnologik jihatlari ochib beriladi.