YULDUZLI TUNLAR ROMANIDAN MILLIY G’OYA VA TARIXIY XOTIRA - Kamilova Sevinch Shodiyor qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Adabiyot xalqning ruhi, o‘zligini ifoda etuvchi eng muhim manbalardan biridir. O‘zbek adabiyotining oltin fondiga kirgan asarlardan biri — Pirimqul Qodirovning “Yulduzli tunlar” romani milliy g‘oya, tarixiy xotira, mustaqil tafakkur va vatanparvarlik singari ma’nolarni o‘zida teran aks ettirgan asardir. Ushbu roman — o‘zbek xalqining muhim tarixiy o‘tgan yo‘li, ma’naviy merosi, aziz farzandi va umumbashariy qadriyatlarning ifodasi sifatida o‘qimishli va o‘ziga xos badiiy yodgorlikdir.