IQLIM O‘ZGARISHINING DORIVOR O‘SIMLIKLARGA TA’SIRI - Uralova Malika Baxodir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada global iqlim o‘zgarishining dorivor o‘simliklarning o‘sishi, rivojlanishi, geografik tarqalishi va biologik faol moddalari tarkibiga ta’siri keng yoritilgan. Haroratning oshishi, yog‘ingarchilik rejimining o‘zgarishi, qurg‘oqchilik va ekstremal iqlim hodisalari dorivor o‘simliklar bioxilma- xilligiga salbiy ta’sir ko‘rsatayotgani ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, iqlim o‘zgarishiga moslashuv mexanizmlari va barqaror yetishtirish yo‘llari muhokama etiladi.