O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA DAVLAT TIBBIY SUG‘URTA TIZIMINI TRANSFORMATSIYA QILISHNING STRATEGIK ASOSLARI: MUAMMO VA YECHIMLAR TAHLILI - Kasimova Dilfuza Abrarovna; Abdurahimov Bobirjon Abdunabi og‘li; Ismatullayeva Saodat Abdulla qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada O‘zbekiston sog‘liqni saqlash tizimidagi fundamental o‘zgarishlar, xususan, davlat tibbiy sug‘urtasining (DTS) joriy etilish mexanizmlari kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqotda Sirdaryo viloyatidagi pilot loyiha natijalari, aholining sog‘liqni saqlash xarajatlaridagi ulushi, "strategik xaridlar" tamoyili va raqamli transformatsiya jarayonlari statistik ma’lumotlar asosida yoritilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba tahlili asosida milliy modelni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy takliflar berilgan. 10 yillik strategik rivojlanish rejasi va tizimning moliyaviy barqarorligini ta’minlash yo‘llari maqolaning asosiy mazmunini tashkil etadi.