INGLIZ TILI DARSLARIDA MULTIMEDIA TEXNOLOGIYALARI VA RAQAMLI RESURSLARDAN FOYDALANISHNING METODIK ASOSLARI - Rahimova Maftunaxon Saxadilla qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida axborot- kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) o‘rni, xususan, ingliz tili darslarida multimedia vositalari va raqamli resurslardan foydalanishning afzalliklari tahlil qilinadi. Maqolada multimedia vositalarining o‘quvchilarning tinglab tushunish, gapirish va yozish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, dars jarayonini o‘yinlashtirish (gamification) va autentik materiallar bilan ishlash metodikasi yoritilgan.