INGLIZ TILINI O‘RGANISHDA MUSTAQIL TA’LIMNI TASHKIL ETISHNING STRATEGIK AHAMIYATI VA METODIKASI - Rahimov Akbarjon Valiyevich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada ingliz tilini o‘rganish jarayonida mustaqil ta’limning (learner autonomy) tutgan o‘rni va uni tashkil etish usullari tahlil qilinadi. Faqatgina auditoriya mashg‘ulotlari bilan cheklanib qolmasdan, talabalarning o‘z ustida ishlash ko‘nikmalarini shakllantirish, zamonaviy axborot resurslaridan samarali foydalanish hamda vaqtni boshqarish strategiyalari ilmiy asoslab berilgan. Shuningdek, mustaqil ta’limning talaba shaxsi va til kompetensiyasiga ta’siri muhokama qilingan.