BOSHLANGʻICH TAʼLIMDA TASVIRIY SANʼAT DARSINING TAHLILI - Tajinboyeva Nigina Qahramon qizi; Deykanova Ra'no Bakirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu tadqiqot ishi boshlangʻich ta’lim bosqichida tasviriy san’at fanini oʻqitishning pedagogik samaradorligini sifat va miqdor jihatidan tahlil qilishga bagʻishlanadi. Maqolada oʻquvchilarning vizual tafakkuri, fazoviy tasavvuri va kognitiv rivojlanishida tasviriy faoliyatning deterministik roli ilmiy asoslab berilgan. Tadqiqot davomida an’anaviy oʻqitish modellarining bugungi kun talablari bilan nomuvofiqligi tahlil qilinib, dars jarayonini loyihalashda innovatsion pedagogik texnologiyalarni integratsiyalash masalalari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, maqola tarkibida oʻquvchilarning ijodiy salohiyatini dinamik oʻsishini ifodalovchi statistik jadvallar va metodologik tavsiyalar majmuasi oʻrin olgan.