BOSHLANG’ICH TA’LIMDA TASVIRIY SAN’AT O’QUV DASTURINI O’RGANISH VA REJALASHTIRISH, DARS MASHG’ULOT ISHLANMASINI TUZILISHI - Usmonova Diyora Abdurazzoq qizi; Deykanova Ra'no Bakirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim tizimida tasviriy san’at fanini o‘qitishning zamonaviy o‘quv dasturlari, ularning kontseptual asoslari va dars mashg‘ulotlarini loyihalashning innovatsion modellari tadqiq etiladi. Maqolada o‘quv jarayonini rejalashtirishda didaktik prinsiplarning izchilligi, vizual savodxonlikni shakllantirish bosqichlari va pedagogik texnologiyalarni dars ishlanmasiga integratsiya qilish masalalari ilmiy tahlil qilingan. Shuningdek, amaliy mashg‘ulotlar davomida o‘quvchilarning kognitiv va psixomotor rivojlanish ko‘rsatkichlari jadval ko‘rinishida taqdim etilib, fanni o‘qitish metodikasini takomillashtirish bo‘yicha nazariy xulosalar shakllantirilgan.