SHAKESPEARE TRAGEDIYALARIDA INSON RUHIYATINING TALQINI - Xolmirzayeva Zuxra Jamshidovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz buyuk yozuvchisi Uilyam Shakespearening dunyoga mashhur bir nechta asarlari tahlil qilinib, undagi asar qahramonlarining ichki kechinmalari hamda psixologik portreti o’rganiladi va markaziy qahramonlarning ichki ziddiyatlari, axloqiy dilemmalari va fojiali taqdirlari orqali inson tabiatining asosiy jihatlari ochib beriladi. Shuningdek, Shakespeare asarlarining kitobxon yuragiga yetib borishi, o’quvchining bu kabi asar namunalariga munosabati, hamda asarning kitobxon yoshlar ongiga ta’siri tahlil qilinadi.