JISMONIY, AQLIY, SENSOR (SEZGI) YOKI RUHIY NUQSONLARI BOLGAN BOLALAR (SHAHSLARI) UCHUN TA’LIM TASHKILOTLARIDA INKLUZIV TA’LIM TASHKIL ETILISHI. - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Sodiqova Nilufar Toirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jismoniy, aqliy, sensor (sezgi) yoki ruhiy nuqsonlari bo‘lgan bolalar uchun taʼlim muassasalarida inkluziv taʼlimni tashkil etishning mohiyati, dolzarbligi va amaliy asoslari yoritiladi. Inkluziv taʼlim – barcha bolalarning teng huquqliligini taʼminlash, ularni jamiyatning to‘laqonli aʼzosi sifatida shakllantirishga qaratilgan yondashuvdir. Maqolada mavjud ilmiy-nazariy qarashlar, xorijiy tajribalar va O‘zbekistondagi islohotlar tahlil qilinadi hamda samarali metodlar va natijalar asosida amaliy takliflar beriladi.