INKLYUZIV TA’LIMNI HUQUQIY JIHATDAN MUSTAHKAMLASH VA INFRATUZILMAVIY SHART-SHAROITLARNI RIVOJLANTIRISH - Eshmamatova Sitora Tuygʻun qizi; Xayitova Aziza Lutfullayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim tizimining huquqiy asoslari va uni yanada takomillashtirish masalalari keng tahlil qilinadi. Shuningdek, imkoniyati cheklangan bolalar uchun ta’lim muassasalarida yaratilayotgan infratuzilmaviy imkoniyatlar, pedagogik jarayonni qo‘llab-quvvatlovchi zamonaviy texnologiyalar hamda ijtimoiy hamkorlikning o‘rni yoritilgan. Tadqiqot davomida xalqaro tajribalar bilan milliy amaliyot o‘rtasidagi o‘xshashlik va farqlar ham ko‘rsatib o‘tiladi.