TALABALARDA EMOTSIONAL KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISH ORQALI IJTIMOIY MOSLASHUVNI YAXSHILASH - Odiljonova Xolbuvi Zokirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada talabalarda emotsional kompetentlikni rivojlantirishning psixologik asoslari va uning ijtimoiy moslashuv jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. Emotsional kompetentlik — shaxsning o‘z va boshqalar hissiyotlarini to‘g‘ri idrok etish, baholash, boshqarish va konstruktiv yo‘naltirish qobiliyatidir. Mazkur maqolada xorijiy va o‘zbek olimlarining ilmiy qarashlari asosida emotsional kompetentlikning ijtimoiy muhitga moslashuvdagi ahamiyati yoritilgan hamda uni rivojlantirish yo‘llari asoslab berilgan.