QISHLOQ XO‘JALIGIDA MINERAL O‘G‘ITLAR: AN’ANAVIY VA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Raimova Go‘zal Ulug‘bek qizi; Xamidov Sobir (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada, qishloq xo‘jaligida qo‘llaniladigan mineral o‘g‘itlarning an’anaviy turlari, ularning afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek so‘nggi yillarda rivojlanayotgan innovatsion texnologiyalar tahlil qilinadi. O‘zbekistonda mineral, organik-mineral va biologik o‘g‘itlar ishlab chiqarishning yangi yondashuvlari, nano-o‘g‘itlar, plazma texnologiyalari hamda “aqlli” o‘g‘itlar asosidagi zamonaviy tizimlar keltirilgan. Shuningdek, O‘zbekiston agrar sektorida amalda qo‘llanilayotgan innovatsion loyihalar va ishlab chiqarish texnologiyalari yoritiladi. Tadqiqot natijalari tuproq unumdorligini oshirish, resurslardan samarali foydalanish va ekologik xavfsizlikni ta’minlashda innovatsion o‘g‘itlarning istiqbolli ekanligini ko‘rsatadi.