PARAZIT CHUVALCHANGLARNING INSON SALOMATLIGIGA TA`SIRI - Murotova Nafisa Nizomjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqola parazit chuvalchanglarning inson salomatligiga ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Parazitlarning tasnifi, hayotiy tsikllari va mezbon organizmdagi ta’siri haqida ma’lumotlar keltirilgan. Tadqiqotda parazitlarning organizmga kirish yo‘llari, patologik jarayonlar, patogenezi va klinik asoratlari tahlil qilingan. Shuningdek, ularning mexanik, toksik, allergik va immunologik ta’sirlari aniqlangan. Parazitlarga qarshi kurash va profilaktika usullari, shu jumladan antigemint preparatlari, sanitariya-gigiyena choralari va vaksinatsiya samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari parazitli kasalliklarni davolash va profilaktika choralarini ishlab chiqish uchun muhim manba hisoblanadi.