OQSILLAR DENATURATSIYASI VA RENATURATSIYASI: MOLEKULYAR MEXANIZMLAR VA BIOLOGIK OQIBATLAR - Teshaboyev Tolib Nizomiddi o’g’li; Xabibullayeva Mohlaroyim Forxodali qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Hozirgi kunda biokimyo, molekulyar biologiya va tibbiyot fanlarida oqsillarning strukturaviy barqarorligi va funksional faolligi dolzarb ilmiy muammolardan biri hisoblanadi. Oqsillar denaturatsiyasi hujayra metabolizmining buzilishi, fermentativ faollikning pasayishi hamda degenerativ kasalliklarning rivojlanishi bilan chambarchas bog‘liq. Shu bois oqsillar denaturatsiyasi va renatureatsiyasini o‘rganish fundamental va amaliy ahamiyatga ega.