TEMIR TANQISLIGI ANEMIYASIDA GEMATOLOGIK VA BIOKIMYOVIY KO‘RSATKICHLAR TAHLILI - Xomidov Elyor; Vaqqosova Shohsanam; Turg'unov Nurmuhammadjon; Tursunboyev Muzaffar; Raxmonov Shoxzodbek Oybek o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola temir tanqisligi anemiyasida (TTA) gematologik va biokimyoviy ko‘rsatkichlarning diagnostik va monitoring ahamiyatini o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqotda Hb, Hct, RBC, MCV, MCH kabi gematologik parametrlar hamda serum temir (Fe), ferritin, transferin va transferin saturatsiyasi (TS) kabi biokimyoviy ko‘rsatkichlar tahlil qilinadi. Mazkur ko‘rsatkichlarning integratsiyalashgan yondashuv asosida baholanishi TTA ni dastlabki bosqichda aniqlash, davolash strategiyasini individualizatsiya qilish va bemorlarning klinik natijalarini yaxshilash imkonini beradi. Shuningdek, maqolada zamonaviy laborator diagnostika metodlari, davolash va monitoring yondashuvlari, shuningdek amaliy tavsiyalar ham ko‘rib chiqilgan.