TURKIY TAFAKKUR YULDUZI — ALISHER NAVOIY - G’ayratova Jasmina Ravshan qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola buyuk mutafakkir va shoir Alisher Navoiy hayoti hamda ijodining ilmiy-adabiy tahliliga bag‘ishlangan. Maqolada Navoiyning tarixiy-madaniy muhitda shakllanishi, uning turkiy adabiyot rivojidagi o‘rni, badiiy-falsafiy qarashlari, tilshunoslikka qo‘shgan hissasi hamda davlat arbobi sifatidagi faoliyati yoritilgan. Shuningdek, Navoiy merosining bugungi yosh avlod ma’naviy tarbiyasidagi ahamiyati ilmiy manbalar asosida ochib berilgan.