ARTIFICIAL INTELLIGENCE IN ENGLISH LANGUAGE TEACHING - Raximova Maftuna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu akademik maqola ingliz tili o‘qitishida (ITO) sun’iy intellekt (SI) ning paydo bo‘lishini, uning joriy texnologiyalari, pedagogik imkoniyatlari va duch kelayotgan muammolarini kompleks tahlil qiladi. Maqolada til ko‘nikmalarini rivojlantirishda, xususan yozma nutqni takomillashtirishda generativ sun’iy intellekt (GenSI) vositalarining ta’siri, shuningdek, shaxsiylashtirilgan ta’lim, samaradorlikni oshirish va o‘quvchi avtonomiyasini rivojlantirishdagi foydalari muhokama qilinadi. SI integratsiyasi bilan bog‘liq axloqiy masalalar, haddan tashqari ishonish va o‘qituvchining o‘zgaruvchan roli kabi cheklovlar ham chuqur ko‘rib chiqiladi. Maqola, SI ning ITO dagi kelajakdagi yo‘nalishlari bo‘yicha tavsiyalar berib, o‘qituvchilar va talabalar uchun tanqidiy fikrlash va raqamli savodxonlikni rivojlantirish zarurligini ta’kidlaydi.