ГИЁҲВАНД МОДДАЛАРНИНГ НОҚОНУНИЙ АЙЛАНИШИГА ҚАРШИ КУРАШИШГА ҚАРАТИЛГАН ХАЛҚАРО-ҲУҚУҚИЙ ҲУЖЖАТЛАР ТАҲЛИЛИ - МУРОДЖОН АТАБЕКОВ (TADQIQOTLAR, 2026)
Мақолада, халқаро ҳуқуқнинг муҳим йўналишларидан бири бўлган гиёҳвандлик воситалари ва психотроп моддаларнинг ноқонуний айланишига қарши курашишга бағишланган. Шунингдек, мақолада халқаро ҳамкорлик, ҳуқуқни муҳофаза қилувчи органлар билан ҳамкорлик, экстрадиция ва жиноятларни фош этишга оид ҳуқуқий чоралар, шунингдек, гиёҳвандлик воситалари ва психотроп моддаларни қонуний ва ноқонуний айланишига қарши курашишдаги халқаро ҳуқуқнинг аниқ механизмлари ҳамда Ўзбекистонда бу механизмларни амалга ошириш йўналишлари ёритилган.