ISSIQLIK INGALYATSIYA BILAN DAVOLASH - Xolmirzayeva Ibodatxon A’zamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Yuqori nafas yo’llari kasalliklarini, jumladan, bronxit, astma, sinusit kabi holatlarni ingalyatsiya (bug’ orqali davolash) usuli bilan davolash mumkin; bu usulda dorilar bug’ orqali bevosita nafas yo’llariga yetkaziladi, bu esa shamollash, quruq yo’tal, burun bitishi va nafas qisilishini yengillashtiradi, yallig’lanishni kamaytiradi, lekin ingalyatsiya turini (nebulayzer, bug’li inhaler) va dorini shifokor tavsiyasiga ko’ra tanlash muhim.