JADID MA’RIFATPARVARLARINING ILMIY –PEDAGOGIK QARASHLARI ASOSIDA O`QUVCHI- YOSHLAR MA’NAVIY-AXLOQIY TARBIYASINING RIVOJI - Raximboyeva Yulduz Xushnudbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqolada jadid ma’rifatparvarlarining (Abdulla Avloniy, Mahmudxo‘ja Behbudiy, Abdurauf Fitrat va boshqalar) ilmiy-pedagogik qarashlari asosida o‘quvchi yoshlar ma’naviy-axloqiy tarbiyasini rivojlantirish masalalari tadqiq etiladi. Tarixiy-pedagogik tahlil, qiyosiy-taqqoslash, aksiologik yondashuv va modellashtirish metodlariga tayangan.