RASM CHIZISHDA QO’LLANILADIGAN QUROLLAR - Deykanova Ra'no Bakirovna; Yusupjonova Nasiba Dilshod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: San’at insoniyat dunyoqarashining o‘ziga xos yuksak darajada ifodalanuvchi ko‘rinishlaridan biri hisoblanadi. Tasviriy san’at o‘zida inson hissiyotlarini, davlatlar va xalqlarning madaniyatini, ularning e’tiqodi, orzu-umidlari va hayotini mujassamlashtira olgan yirik sohalardan biridir. Jumladan, uning rasm chizish yo‘nalishi ham muhim sanaladi. Rassom yoki oddiy kishining ham bu boradagi faoliyati uchun albatta, turli qurollar zarur bo‘ladi. Har bir davrda rasm chizish qurollari o‘zining yuksalish bosqichini bosib o‘tgan.