OʻZBEKISTON RASSOMLARI - Deykanova Ra'no Bakirovna; Amanova Fazilat Rahmonberdi qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: O‘zbekiston rassomlik san’ati uzoq tarix hamda boy an’anaga ega. Bu soha qadim zamonlardan boshlab milliy o‘zligimiz va an’analarimiz ramziy tili sifatida shakllandi. Rassomlik san’ati nafaqat tasviriy ifodaning bir ko‘rinishi, balki inson tafakkuri, orzulari va hayot haqidagi qarashlarining aksidir. O‘zbekiston hududlari dunyo san’ati taraqqiyotiga salmoqli hissa qo‘shgan. Mustaqillik davrida xalqimiz tasviriy san’at orqali o‘zining ma’naviy olamini, hayotga munosabatini va ezgu istaklarini jahon minbariga olib chiqmoqda.