TASVIRIY SANʼAT DARSLARIDA KO’RGAZMALILLIK VA ULARNI TAYYORLASH - Deykanova Ra'no Bakirovna; Bo'riyeva Shodiya Jabborovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Tasviriy sanʼat darslarida ko‘rgazmalilik va ularni tayyorlash dolzarb va asosiy pedagogik masalalardan biri hisoblanadi. Bu yo‘nalishda olib borilayotgan ilmiy va didaktik izlanishlar, zamon talablari bilan uyg‘unlikda, o‘qitish jarayonini optimallashtirish va samaradorligini oshirishga xizmat qiladi. Chunki zamonaviy taʼlim jarayonida o‘quvchilarning mustaqil fikr yuritish, yaratuvchanlik va amaliy faoliyat ko‘nikmalarini rivojlantirish uchun vizual vositalarning, ko‘rgazmali materiallarning va didaktik vositalarning o‘rni beqiyosdir.