ZAMONAVIY TIL TA’LIMI KONTEKSTIDA O’ZBEKISTON VA CHET EL UNIVERSITETLARIDA CHET TILLAR O’QITISH DASTURLARINING QIYOSIY TAHLILI - Muhammadova Gavhar Fazliddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada xalqaro standardlar asosida chet tillar ta’lim dasturlari va bunga bog’liq bo’lgan O’zbekiston ta’lim dasturlarining kamchiliklari, afzalliklari va qiyosiy tahlili ifodalangan. Shu bilan birga, an’anaviy ta’lim va chet el t’lim dasturlarining farqlari yuzasidan muallif tomonidan shakllantirilgan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar o’z ifodasini topgan. Shunga qaramasdan, hozirgi davrdagi jahon mamlakatlar ta’lim tizimi va uning rivoji haqida ham so’z borgan.